10.11.2017 17:28

Družba mezi hasiči stále žije

 

SDH Štěpánkovice již dlouho let udržují družbu s obcí Štrba a jejich spolkem DHZ (Dobrovoľný hasičský zbor). Bohužel v dnešní uspěchané době, jsme dlouho nenašli ideální termín pro návštěvu našich přátel. Poslední návštěva proběhla v Dubnu 2013.

 V letošním roce jsme naplánovali z důvodu oslav DHZ Štrba a výročí družby, navštívit naše partnery. Výbor SDH se rozhodl návštěvu uspořádat ve dnech 28. a 29. září. Celkový počet delegace byl 11 členů SDH.

Vyjeli jsme brzo ráno, abychom toho stihli co nejvíce. Jak víte, krásy Štrby a okolí jsou obrovské a velkolepé. Po příjezdu, nás uvítal předseda DHZ Miśom Garaj, který nás přivítal na Štrbském plese.  Náš další plán byl na výlet na místní dominantu Solisko. Cesta byla náročná, ale ten výhled na vrcholu byl uchvacující. Po náročné túře, jsme se jeli ubytovat na místní fotbalové hřiště. V podvečerních hodinách byla domluvena schůzka s vedením DHZ. Kromě příjemného popovídání, výměně zkušeností a exkurzi po zbrojnici, jsme dohodli termín chystajících se oslav v roce 2018.

Druhý den jsme se vydali na další nádherné místo v okolí Popradské pleso. Po tomto výletě jsme se rozloučili se Štrbou a místními hasiči a vyrazili na dlouhou cestu domů.

Chtěl bych poděkovat vedení SDH a obce Štěpánkovice, za umožnění tohoto výletu. Především za velmi vřelé přivítání í a péči,  po celou dobu návštěvy vedením DHZ Štrba.

—————

Zpět


Kontakt

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Štěpánkovice

Hlavní 229/76, 74728 Štěpánkovice
okres: Opava, Česká republika
IČ: 66738067