13.11.2017 22:04

Muži letos sbírali brambory

V sezoně 2017 se družstvo rozhodlo absolvovat  postupové soutěže (okrskové a okresní kolo), dále ročník noční hasičské hlučínské ligy a tradičně Opavskou ligu v požárním sportu.

Postupové soutěže v podobě okrskové soutěže v Borové. Soutěž se uskutečnila v disciplínách 100 metrů s překážkami a požárním útoku. Družstvo se umístilo ve  stovkách na třetím a v požárním útoku druhém místě. V celkovém pořadí  muži na krásném druhém místě a postoupili v Okresním kole v požárním sportu.

Okresní kolo se uskutečnilo v Opavě na Tyršovém stadiónu.  Běželo se ve všech disciplínách požárního sportu. Na stovkách se naše družstvo umístilo na čtvrtém místě, na štafetě 4 x 100 metrů  také čtvrté místo a v požárním útoku opět čtvrté místo. Jak je zřejmé  celkové umístění bylo krásné čtvrté místo. Ve stejný termín se letos poprvé uskutečnil Superpohár starosty OSH Opava pro muže. V té to nové soutěži jsme umístili opět čtvrtí.

Již třetím rokem se družstvo mužů rozhodlo absolvovat celý ročník noční hasičské hlučínské ligy. Již posle názvu je jasné, že požární útok se běhá v nočních hodinách. Ročník se běžel celkem na 13 tratích v okolí Hlučínska. Jak jsme v loňském roce avizovali pro letošek jsme vylepšili stroj, to bohužel se nestihlo od začátku sezóny. První tři kola jsme bohužel odjeli se zapůjčeným strojem se kterým jsme nebyli sehraní. Od Markvartovic se nám začalo dařit, kde jsme  začali obsazovat příčky v první desítce. Nejlepší umístění se nám podařilo v Bohuslavicích, v NHHL 4. místo a celkově na šestém místě. Bohužel od další soutěže v Běle  jsme se opět propadli v pořadí. Ty lepší výsledky se nám podařili bohužel až na konci soutěže ve Vřesině. Bohužel ani na domácí soutěži se družstvu nedařilo a skončili jsme na desátém místě.  V celkovém pořadí jsme obsadili 11. místo ze 16 zapojených družstev.

Tradiční liga, kterou se družstvo Štěpánkovic zúčastňuje je Opavská liga v požahám sportu. Liga se pořádá letos v osmi kolech. Bohužel v minulosti se nám moc v této lize nedařilo. Se špatnými výsledky jsme začali v Oticích na desátém místě. Na dalším kole ve Slavkově jsme se umístili na druhém místě, to se nám podařilo také na kole v Těškovicích. Během ročníku jsme obsazovali páte místa. V celkovém pořadí jsme obsadili opět naše nepopulární čtvrté místo. Vše spělo k vyvrcholením ve formě soutěže O Pohár ředitele územního odboru Opava HZS Moravskoslezského kraje. Už od začátku sezóny je nám přisouzeno čtvrté místo  a to jsme obsadili také na poháru ředitele.

Děkuji celému družstvu o absolvování všech soutěži a doufám, že v následném roce bude to aspoň o jednu příčku lepší.

—————

Zpět


Kontakt

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Štěpánkovice

Hlavní 229/76, 74728 Štěpánkovice
okres: Opava, Česká republika
IČ: 66738067