26.06.2015 08:47

Postupové soutěže dorostu očima SDH Štěpánkovice

V loňském roce se SDH Štěpánkovice podařil historický úspěch. Nic menšího než postup na mistrovství České republiky dorostu. Jak již bylo napsáno, Milan Havrlant v Brně obsadil  desáté místo. Po tomto úspěchu, všichni byli navnadění a čekalo se, jak postupové soutěže dopadnou v tomto roce.

Po podzimním kole ve Zlatnikách to nebylo špatné, ale ani dobré. Jednotlivci:

 

Závodník

Branný závod

Testy PO

Jiří Bena

1.místo

1.místo

Jakub Vybrančík

1.místo

6.místo

Milan Havrlant

4.místo

1.místo

Markéta Švančarová

3.místo

1. místo

 

 

Družstvo dorostenek (Lucka Rybová, Lucka Koreniková, Bára Tomíčková, Andriana Teichmannová a Petra Borunská) branný závod 2. místo a testy PO 3. místo. To nejsou nejlepší výkony, ale naděje umírá poslední a o postupy na krajské kolo se porveme na jarním kole ve Velkých Hošticích.

Ve Velkých Hošticích panovalo velmi špatné počasí, celou noc pršelo a terén byl velmi těžký. Štáb soutěže se rozhodl soutěž odběhnut celou. Hned v prvním rozběhu upadl na kladině Milan, doběhl, ale soutěž pro něho skončila. Diagnóza vyvrtlý kotník. První šance na postup byla ta tam. V dalších rozbězích si pohmoždila stehno Market, aby se nezranili ostatní. Já, jako vedoucí družstva rozhodl, všichni odběhnou jen jedno kolo a na druhé kole nenastoupí, aby se nezranil někdo další. Ve štafetách a dalších disciplínách se počasí umoudřilo. I přesto při požárním útoku se nám zranila další závodnice, Denisa si poranila prsty na ruce a dostala dlahu. Když to uzavřeme tak bilance tři zranění a dáleje

Jakub Vybrančík 5. místo, Milan Havrlant i přes zranění 3. místo, Markéta Švančarová velmi těsně druhá. Družstvo vybojovalo také druhé místo a Jirka vyhrál všechny disciplíny a postoupil na krajské kolo. Hned po soutěži přišla vedoucí z Těškovic a požádala mne, aby Market běžela za jejich SDH na krajském kole. Rozhodnutí jsem nechal na Market, ale dodal jsem, že je to její poslední rok u dorostu a velká šance se dostat na republiku a možná být mistryně, protože Těškovice jsou několika násobní mistři ČR.

Krajské kolo se konalo na novém, teda zrekonstruovaném Městském stadionu ve Vítkovicích, kde běhají takové hvězdy jako je Bolt nebo Maslák. Podmínky byly vynikající. Jirka si vedl velmi dobře.

 

Disciplína

První čas

Druhý čas

Umístění

100 m s překážkami

22,60

19,80

2.místo

dvojboj

18,32

17,88

2.místo

testy PO

0 chyb

1.místo

 

 

Tyto výkony Jirkovy vynesly krásné druhé místo. Bohužel to není postup, ale je to velký příslib do dalších let. Jirka je mladý kluk a musí se toho ještě mnohé naučit.

No a co Market? Můj odhad byl velmi správný. SDH Těškovice vyhrály všechny disciplíny a postoupily na mistrovství ČR. Market byla velkou oporou tohoto družstva a běžela všechny disciplíny. Například ve stovkách byla třetí nejlepší v kraji. Doufejme, že na mistrovství se jí podaří výsledky zopakovat a budeme jí držet palce.

No a pro nás to znamená co? Děti teda dorostenci mají chuť a jsou cílevědomí. Proto opět na podzim budeme na startu a budeme se snažit o nejlepší výsledky a ten vysněný postup na mistrovství určitě zase přijde.

—————

Zpět


Kontakt

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Štěpánkovice

Hlavní 229/76, 74728 Štěpánkovice
okres: Opava, Česká republika
IČ: 66738067