07.08.2014 16:24

Cesta Milana na Mistrovství České republiky ze Štěpánkovic do Brna

SDH Štěpánkovice po minulých letech mělo letos slabé zastoupení v kategorii dorostu v postupových soutěžích. Podzimního kola se zúčastnilo jen družstvo dorostenek a za dorost jednotlivci Jakub Vybrančík a Milan Havrland.

Na podzimní kole se plní disciplíny pro družstva a jednotlivce stejné a to závod požární všestrannosti a testy PO. Dorostenky se setkali z velkými favoritkami a to družstvem dorostenek z Těškovic. Už od začátku tahaly za kratší konec a skončily jak v testu tak v tzv. branáku druhé. To jednotlivcům se dařilo lépe. Obě své disciplíny vyhrály.

Jarní kolo je více běžecká holky běží 100 metru s překážkami, štafetu 4 x 100 metrů a poslední disciplínou je požární útok. Bohužel pro holky se na jarním kole zúčastnily ještě holky ze Slakova, které předvedly lepší požární útok a naše dorostenky skončily na celkovém třetím místě. Jednotlivci po podzimu vedli jak kategorii mladšího dorostu tak středního dorostu. Kluci běží jen 100 metru s překážkami a dvoj boj. Milan ve stovkách vyhrál a ve dvojboji skončil druhy a celkově vyhrál střední dorost a postoupil na krajské kolo. Jakub ve stovkách skončil třetí a ve dvojboji také celkově měli na prvních třech místech stejný součet bodu. V tomto případe, rozhoduje disciplína 100 metru s překážkami a to Jakub skončil třetí tak i celkové skončil na třetím místě. Chtěl bych holkám i Jakubovy poděkovat za reprezentaci obce a je to velký příslib do budoucny.

Jak již bylo napsáno, Milan postoupil na krajské kolo do Nového Jičína. Ve špatném počasí jednotlivci bojovali o postup na Mistrovství ve stovkách, dvojboji a v testu PO. Milan v testu PO neudělal žádnou chybu, na stovkách zaběhl, čas 19:80 vyhrál a ve dvojboji skončil druhy. Celkově skončil na prvním místě a postoupil na Mistrovství České republiky jako jednotlivec ve středním dorostu do Brna.

Za celou historii SDH Štěpánkovice ne ještě nikomu nepodařilo postou na Mistrovství ČR. Milan byl velmi nervózní. Po testech PO se trošinku uklidil, protože neudělal žádnou chybu a už před ním byla jen stovka a dvojboj. V prvním pokuse stovek mu vypadla proudnice a Milan bohužel zbytek tratě odkráčel, výslední čas 44:85. Musel zabojovat a do druhého pokusu dát všechno a hlavně zaběhnout lepší čas. Bohužel nervozita a nezkušenost zapracovala a Milan, z důvodu nezapojení proudnice proběhl cílem v času 19:60, ale výrok rozhodčího byl jasný neklasifikován. Milan na stovkách obsadil poslední místo a celkově byl 13 ze 14 jednotlivců. Na druhý den Milana čekal jen dvojboj. Již bez naděje na dobré umístění Milan zaběhl čas v prvním pokusem 18:52 a v druhém se ještě zlepšil na výslední čas 17:63. To mu pomohlo k 8. místu v disciplíně a celkově k 10. místu.

Odstupem času jsme moc rádi, že jsme měli prvního zástupce na Mistrovství České republiky. Samozřejmě mohlo to byt lepší, ale aspoň víme, že tu práci s dětmi a dorostem děláme dobře a kdoví možná za dva roky opět Milan postoupí znovu na republiku nebo za pár let někdo jiný.

 

  

—————

Zpět


Kontakt

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Štěpánkovice

Hlavní 229/76, 74728 Štěpánkovice
okres: Opava, Česká republika
IČ: 66738067