10.11.2017 17:29

Dorost SDH Štěpánkovice

Máme sezónu 2017 za sebou a můžeme bilancovat, zda se nám podařila ,nebo nikoliv zejména poté, co jsme v roce 2016 vyhráli Opavskou ligu v požárním sportu.

Celý kolotoč soutěží začal na okrskovém kole dospělých na Borové, kde jsme dostali šanci se ukázat a poměřit síly s mužskými a ženskými týmy našeho okrsku. Ve velké konkurenci čtyřech družstev z okrsku ( v okrsku je 10 sborů) jsme vyhráli a těšili jsme se na okresní kolo dorostu, které se pořádalo na tom samém místě.

Okresní kolo dorostu na Borové se zúčastnilo celkem 9 družstev z celého okresu. V kategorií smíšeních družstvem v konkurenci pěti družstev naše omlazené družstvo obsadilo druhé místo. Jako tradičně jsme měli také zástupce v kategoriích jednotlivců. Anna Postulková ve středním dorostu skončila pátá. Petra Borunská svou poslední sezónu v dorostu skončila na 4 místě v kategorii. U kluků se Jiří Bena ve středním dorostu umístil na druhém místě. Jakub Vybrančík ve starším dorostu vyhrál a postoupil na krajské kolo do Frýdku Místku.

Na krajském kole se Jakubovi nedařilo již od začátku v testu a ve stovkách a dvojboji to pokračovalo. Celkově obsadil 6 místo. Nakonec můžeme říci, že jako jediný zástupce se účastnil krajského kola a můžeme mu poděkovat za reprezentaci našeho SDH.

Další krokem byla celoroční soutěž Opavská liga v požárním sportu. Jak již bylo napsáno, obhajovali jsme první místo. Letos to bylo velice náročné, protože v loňském roce se soutěží zúčastnilo jen pět družstev z okresu Opava. V roce 2017 se do ročníku zapojilo v průměru osm družstev a v posledním kole to bylo jedenáct družstev dorostu. Jsme rádi, že soutěž je kvalitnější, ale bohužel konkurence je větší. V ročníku se soutěžilo v osmi soutěžích v okrese Opava, z toho jedna byla uspořádaná také ve Štěpánkovicích. Dařilo se nám doma a Těškovicích ,kde jsme skončili třetí, ve Slavkově a v Kravařích jsme obsadili druhé místo, v Nových Sedlicích jsme vyhráli. Bohužel za klíčový okamžik se potvrdil neúčast na soutěží v Komárovských Chaloupkách. Poslední kolo v Těškovicích bylo velmi vyrovnané, tři družstva, Štěpánkovice, Slavkov a Kobeřice měla stejný počet bodů a Litultovice byly o jeden bod za námi. Nakonec to bylo veliké drama.

Celkový ročník dopadl takto, první Kobeřice, druhé Litultovice o jeden bod za nimi a třetí Štěpánkovice se stejným počtem bodu, ale menším počtem prvních míst v ročníku. Odstupem času hodnotíme sezónu kladně, pořád patříme mezi nejlepší družstva dorostu v okrese Opava. Naše omlazená družstvo ve velké konkurenci si vedlo dobře a rok 2018 bude jistě lepší.

 

—————

Zpět


Kontakt

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Štěpánkovice

Hlavní 229/76, 74728 Štěpánkovice
okres: Opava, Česká republika
IČ: 66738067