09.12.2023 10:41

První místo v Anketě dobrovolní hasiči roku

Náš sbor se v letošním roce přihlásil do již 13. ročníku ,,Anketa dobrovolní hasiči rokuʻʻ (ADHR), kde jsme se reprezentovali letošním Krajským festivalem přípravek. Odbornou porotou jsme byli nominování mezi 25 sborů z celé České republiky.

Anketa dobrovolní hasiči roku je rozdělena do dvou kategorií - Sbory dobrovolných hasičů (sbory zde prezentují společenskou, kulturní, sportovní a preventivně výchovnou činnost) a

Jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí (tady se oceňují nejrůznější druhy zásahů od požárů objektů a lesních porostů, dopravní nehody až po záchranu osob). V obou kategoriích je 25 sborů.

Území České republiky je pro Anketu rozděleno do těchto pěti oblastí: Sever Moravy, Jih Moravy, Jih – západ Čech, Střed – sever Čech, Východ Čech.

Od října do listopadu se hlasovalo buď formou SMS a nebo na webových stránkách ADHR.

16. listopadu jela naše delegace na slavnostní vyhlášení ankety do Brna. Cenu si za náš sbor převzala paní Bohumila Černohorská. Děkuji všem, kteří nám posílali hlasy, všem příznivcům, podporovatelům a sponzorům.

Hlavní momenty udílení ocenění budou odvysílány 2. prosince na programu ČT2.

Anketa má i své patrony a tím je pan Ondřej Vetchý a Petr Rychlý.

Posláním Ankety dobrovolní hasiči roku je propagovat celospolečenský přínos dobrovolných hasičů široké veřejnosti prostřednictvím již provedených zásahů a preventivní činnosti. Hlavním symbolem ocenění, které získávají finalisté na prvních místech, je od roku 2014 skleněná zásahová helma ve skutečné velikosti, která je dílem českých sklářů.

Marek Ondruf

—————

Zpět


Kontakt

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Štěpánkovice

Hlavní 229/76, 74728 Štěpánkovice
okres: Opava, Česká republika
IČ: 66738067